BIRDS & ANIMAL BIRDMIX Voedingssupplement

Dit voedingssupplement verzekert een goede conditie en een optimale vruchtbaarheid bij volwassen vogels. Tevens draagt het voedingssupplement bij aan een goede uitgroei met een perfect verenkleed. De noodzakelijke mineralen en sporenelementen zijn in voldoende mate aanwezig. Een uitgekiende vitaminesamenstelling voldoet ruimschoots aan de behoefte.

Eiwitten

Dit voedingssupplement verzekert een goede conditie en een optimale vruchtbaarheid bij volwassen vogels. De meest specifieke behoefte van vogels betreft eiwitten. Het kan niet voldoende worden benadrukt dat een goede 'eiwithuishouding' van groot belang is. Vogels bestaan behalve uit water voor het grootste gedeelte uit eiwitten. Deze eiwitten worden in een voortdurend vernieuwingsproces alsmaar afgebroken en weer opgebouwd. Bij jonge dieren gaat het daarbij vooral om het aanmaken van nieuw weefsel; bij volwassen dieren wordt het oude weefsel vervangen en hersteld. Daarbij moeten we in het oog houden, dat in het vogellichaam zo goed als geen eiwitreserve aanwezig is. Het lichaam kan geen eiwit bewaren. De dagelijkse voeding moet dus steeds weer voor een goed uitgebalanceerde aanvoer zorgen.

De vogel kan tien aminozuren niet zelf aanmaken: de essentiële aminozuren, die dus niet in het voedsel mogen ontbreken. De noodzakelijke aminozuren zijn:
1 Arginine, 2 Histidine, 3 Isoleucine, 4 Leucine, 5 Lysine, 6 Methionine, 7 Fenylalanine, 8 Threonine, 9 Tryptophaan en 10 Valine.

Dit voedingssupplement verzekert een goede conditie en een optimale vruchtbaarheid bij volwassen vogels. Een goede eiwitsamenstelling is dus van groot belang voor de gezondheid van de vogel. Een tekort aan goede eiwitten uit zich in slechte groei en een slecht, dof verenpak.

Gebruiksaanwijzing

Tijdens de kweek dagelijks 10 gram op 100 gram eivoer bijmengen, of wel 10% birdmix. Tijdens de rustperiode slechts twee maal per week birdmix bijmengen.

Advies ten behoeve van maximale resultaten tijdens tentoonstellingen

Om de vogels in perfecte conditie te krijgen voor een tentoonstelling adviseren wij het volgende. Voer vanaf minimaal vier weken voor een tentoonstelling dagelijks Birds & Animal Birdmix aan uw vogels. Daarmee komen uw vogels in perfecte conditie en bereikt u maximaal resultaat.

Birdmix Voedingssupplement Pellet Papegaai Papegaai die veren plukt Oorzaak plukkende papegaai Parkiet Kanarie Voeding voor vogels Papegaai verenplukken Plukkende papegaai Lori food Voer voor lori's Broedconditie Kweken Parkiet verenplukken Plukkende Parkiet Pellets Papegaai Conditie Conditie Papegaai Verenplukken Oorzaak verenplukken