BIRDS & ANIMAL Super Sport Korrel

Birds & Animal Super Sport Korrel zorgt voor het leveren van topprestaties, perfecte spieropbouw en beter oriŽntatievermogen, met toevoeging van Omega 3-6.

In de VS wordt deze korrel al jarenlang gebruikt in de duivensport. Nu is deze korrel ook verkrijgbaar binnen de EU in de betere diervoederzaken.

Voeding en prestaties

Steeds meer duivenhouders weten dat zowel de voeding als het systeem van voeren van grote invloed is op de gezondheidstoestand van de duif en daarmee op de vorm en prestaties. De duif heeft een hoog verbrandingsniveau. Hierop dient met de samenstelling, de hoeveelheid voer en eventuele toevoegingen te worden ingespeeld al naar gelang de te leveren prestaties. Het is noodzakelijk om mn. tijdens het vliegseizoen om te zien naar een energierijke bron met weinig vulstof. De Birds & Animal superkorrel is het meest aangewezen product hiervoor.

Energie en topprestaties

In de duivensport zijn topprestaties vereist. De voeding bepaald dit in belangrijke mate en daarmede de prestatiemogelijkheden. De vliegspieren van de duif moeten enorme prestaties leveren. De duif maakt 5 vleugelslagen per seconde of 300 vleugelslagen per minuut. Bij 70 kilometer per uur maakt hij zoín 1.800 vleugelslagen in een uur. Het enorme aantal vleugelslagen is nodig om de 400 tot 500 gram die de duif weegt met een snelheid van Ī 70 kilometer per uur door het luchtruim te laten vliegen.

Vet en spierenarbeid

Vooral op grote afstanden zijn de resultaten sterk verbeterd. Op afstanden boven de 400 kilometer bleek dat bij de duiven met het verrijkte voer in bepaalde tijd zelfs twee maal zoveel werd geklokt in vergelijking met duiven met een niet verrijkte mengeling. Bij de samenstelling van een voeding moet worden gelet op de energiebehoefte van de duif. De hierbij behorende energie/eiwit verhouding met binnen het eiwit een evenwichtige aminozurenverdeling. Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten. De verhouding waarin de aminozuren ten opzichte van elkaar voorkomen bepaalt de kwaliteit van het eiwit. Een uitgebalanceerde mengeling is een voer dat zowel qua aminozurenpatroon als het eiwit qua energie/eiwitverhouding overeenkomt met de behoefte van de duif in een bepaalde periode.

Voor een goede verhouding wordt geadviseerd om 5% tot 10% Super Sport Korrel bij te voeren voor perfecte resultaten.

Birdmix Voedingssupplement Pellet Papegaai Papegaai die veren plukt Oorzaak plukkende papegaai Parkiet Kanarie Voeding voor vogels Papegaai verenplukken Plukkende papegaai Lori food Voer voor lori's Broedconditie Kweken Parkiet verenplukken Plukkende Parkiet Pellets Papegaai Conditie Conditie Papegaai Verenplukken Oorzaak verenplukken